Kako ukloniti ljepilo na PVC plastični pod?

vijesti (1)

Kako ukloniti ljepilo s poda koje se prije nije očvrslo?

Krpa: Bolje je očistiti prije nego se ljepilo osuši i stvrdne.U ovom trenutku, ljepilo je tečno.U osnovi se čisti nakon upotrebe ili se briše krpom, a zatim se preostaje preostalo ljepilo.

Alkohol: Ljepilo na podu se nije stvrdnulo ili ima ljepljiv oblik.To se ne može riješiti samo krpom.Možete koristiti rastvarač kao što je alkohol da ga očistite, a zatim ga isperite vodom da biste ga obrisali.

Kako ukloniti očvrsnulo ljepilo na podu?

Noževi: Kada se ljepilo stvrdne, teže ga je ukloniti.Ako za uklanjanje želite koristiti oštre alate ili noževe, morate ih ukloniti nježno, inače će lako oštetiti površinu poda.

Fen: Ako se ljepilo zalijepi za pod sa velikom površinom i stvrdnuo se, preporučuje se korištenje fenom za zagrijavanje.Pustite da ljepilo omekša zagrijavanjem, a zatim ga nožem uklonite vrlo lako i efikasno.

Specijalno sredstvo za čišćenje: Na tržištu postoji proizvod koji je specijaliziran za uklanjanje ljepila s poda.Možete kupiti ovo profesionalno sredstvo za čišćenje, a zatim slijedite korake za uklanjanje tragova ljepila.

Aceton: Aceton je dobra tečnost za uklanjanje lepka.Za brzo uklanjanje ostataka ljepila potrebna je samo mala količina acetona.Međutim, aceton ne smije direktno doći u dodir s kožom, očima i respiratornim traktom, jer u suprotnom postoji opasnost od akutnog trovanja.

vijesti (2)Ulje za brisanje lica: ravnomjerno rasporedite ulje za brisanje lica ili glicerin koji obično koristimo na tragove ljepila, a zatim pričekajte da se malo navlaži i noktima uklonite dijelove koji se mogu ukloniti, a ostatak obrišite vlažnom peškir.


Vrijeme objave: Mar-12-2021